ZPRÁVY Z ODDÍLU ▲ přehled zpráv ▲

Košařův memoriál má nový rekord

58.ROČNÍK PRSAŘSKÉHO TROJBOJE

SK Radbuza Plzeň, 20. března 2010

výsledky

Sportovní klub Radbuza Plzeň pořádal v sobotu 20. března 2010 ve svém bazénu v Kozinově ulici již 58. ročník „Košařova memoriálu“ v prsařském trojboji.

První místa v obou kategoriích mužů si vyplavali členové SK Radbuza Plzeň, mezi žáky se ziskem 1193 bodů Jiří Zuček, který byl třetí na padesátce, první na stovce i dvoustovce. Jakub Fichtl (1834 bodů) byl nejlepší z plavců ročníku 1995 a starší, vyhrál všechny tři tratě.

Loňské prvenství mezi ženami obhájila Helena Pikhartová (Motorlet Praha), získala 2240 bodů a postarala se o nový rekord této kategorie v disciplíně 50 metrů prsa jehož hodnota je nyní 0:32,54. Do té doby patřil nejlepší čas 0:33,4 Petře Chocové (PK Česká Lípa), která ho zaplavala v roce 2002. V tomto roce ustanovila i maxima na stovce i dvoustovce. Příčku nejvyšší z žaček získala Natálie Svobodová (PK Písek) s celkovým počtem 1618 bodů.

Závod byl pořádán na počest našeho předválečného člena Antonína Košaře, který byl pro odpor proti nacistické okupaci zatčen a umučen v koncentračním táboře. Pan Košař byl hlavně přeborníkem prsařských disciplín.

Na ně je proto memoriál orientován a závodníci postupně absolvovali tratě na 50, 100, a 200 metrů prsa. Jejich výkony byly bodovány podle tabulek Českého   svazu plaveckých sportů a vítězem se stal plavec (plavkyně) s největším součtem bodů ze všech tří disciplín. Závodili kategorie žáků a žaček ročník narození 1996 - 2000, mužů a žen ročník 1995 a starší – součástí této kategorie byli i veteránky a veteráni (masters).

K letošnímu memoriálu bylo přihlášeno 49 žáků a stejný počet žaček, 22 mužů a 10 žen, celkem 130 závodníků ze sedmnácti plaveckých oddílů z celé České republiky. Ze západočeských klubů se představili borci pořadatelské Radbuzy, PK Slávie VŠ Plzeň, Domažlic, Karlových Varů, Klatov, Sokolova a Tachova.

Luboš Ibrmajer

více fotografií


 





TOPlist