ZPRÁVY Z ODDÍLU ▲ přehled zpráv ▲

65. ROČNÍK KOŠAŘOVA MEMORIÁLU

v prsařském trojboji

SK Radbuza, 25. března 2017

podrobnější článek          výsledky

Sportovní klub Radbuza Plzeň, z.s. pořádal ve svém plaveckém bazénu v Kozinově ulici v sobotu 25. března 2017 65. ročník Košařova memoriálu v prsařském trojboji (50, 100 a 200 metrů prsa) s populárními štafetami (4x 50metrů prsa žen a mužů).

Startovalo sto padesát dva účastníků, z šestnácti plaveckých klubů z celé České republiky.

Mezi jednotlivci v kategorii mužů zvítězil Štěpán Hengerič (SlPl) se ziskem 1.766 bodů. Jeho oddílový kolega Martin Hrabačka (1.765 bodů) obsadil celkově druhé místo. Celkově třetí byl Václav Hájek z USK Praha (1.700 bodů) – celkově třetí místo. Nejlepším umístěním z domácích plavců SK Radbuza (RPl) se celkovým osmým místem blýskl Václav Čermák s 1.457 body.

Vítězkou v kategorii žen se stala Tereza Polcarová (SlPl) s celkovým počtem 1.666 bodů před Laurou Horkayovou z plaveckého klubu Delfín Pelhřimov (1.621 bodů). Alena Hampejsová (SlPl) obsadila celkově třetí příčku s celkovými 1.518 body. Nejlepší domácí závodnice Anna Rašková s 1 224 body obsadila osmé místo.

Žákovské kategorii do 14 let kraloval celou soutěží Kristián Balon z SK Žatec (1.319 bodů), před jeho výkony se musel sklonit druhý Jan Lizec ze Spartaku Hořovice (1.222 bodů) a plavec z plzeňské Slávie Tomáš Chocholatý (1.177 bodů). Z domácích řad byl nejlepší, výrazně mladší než jeho soupeři v kategorii, Dominik Suchý (RPl), který svými výkony posbíral 598 bodů.

V kategorii žaček zvítězila Markéta Šímová (SlPl), druhé místo obsadila její oddílová kolegyně Michaela Maříková (1.408 bodů) a pro bronzovou medaili si do Plzně přijela Lucie Hořejší z TJ Klatovy (1.316 bodů). Domácí Adéla Kočandrlová (RPl) dosáhla v součtu 1.098 bodů.

Ve štafetě žen 4 x 50 metrů prsa si časem 2:27,35 zajistila zlaté medaile děvčata z PK Slavia VŠ Plzeň (Švábková, Maříková, Šímová a Kopejtková), stříbrné medaile si vyplavala čtveřice slečen z klubu TJ Klatovy (Bezpalcová, Nushartová, Hořejší a Hašková) a bronzové Barbora Blovská, Kristýna Heltová, Dominika Rozhoňová a Alena Hampejsová z Mariánských Lázní.

Medailovou radost pro domácí barvy SK Radbuza zajistili ze štafety hoši Matěj Franěk, Václav Čermák, Vladislav Veliký a Vojtěch Kokoška ziskem bronzové medaile. První a druhé místo obsadily týmy z PK Slávia VŠ Plzeň: 1) Šmíd, Sobotník, Pivoňka, Hrabačka 2) Borovanský, Šperl, Kastelic a Hengerič.

 
Držitelé pohárů za vítězství v prsařském trojboji (vlevo), vítězné štafety mužů v závodě na 4 x 50 m prsa.

 


 





TOPlist